Interview Marga van der Vijgh “Ik ga hier niet meer weg!”

Mijn vader was aannemer en had als eerste zelf een douche gebouwd achter de keuken. Ook de buren maakten daar graag gebruik van. De telefoon, die wij hadden, werd ook door de hele buurt gebruikt; daarom hing er een potje voor geld onder.

Wij hadden, een auto. Het rijbewijs daarvoor kwam pas later.Mijn broer wist nog te vertellen dat de melkboer op de bakfiets langskwam met melk, die hij haalde op de Karnemelksloot. Een keer per week kwam de visboer, die ook grote augurken verkocht. In september kwamen er boeren uit Zeeland met karren getrokken door grote Belgische trekpaarden om aardappels te verkopen. Die werden op zolder opgeslagen.

Ik was erg klein toen wij verhuisden van de Sint Joseph straat naar elders in Gouda. In 1989 ben ik teruggekomen en kwam op Zoutmanstraat 2, een winkeltje. Ik kreeg de kans dit te huren omdat het een winkeltje moest blijven. Het was daarvoor een slagerij en een sigaretten- en snoepwinkel geweest. Dat kwam goed uit omdat ik inmiddels een honden trimsalon had in de schuur, waar ik toen woonde.

Heeft u een vraag?