Interview Antoinette Slootjes “Ik geniet ervan om in deze wijk te wonen”

Antoinette vertelt: ‘Ik ben op Zoutmanplein 7 geboren in 1960. Tot 1982 heb ik daar gewoond. Toen ging ik het huis uit en ging op mezelf wonen. In 1999 kwam ik terug met mijn zoon op mijn huidige adres: Sint Josephstraat 16, dat werd mij toen aangeboden. Dat was dicht bij mijn ouderlijk huis en in de straat waar vroeger mijn tante woonde. Daardoor zag ik mijn ouders dus veel en kwam er nog regelmatig.

Mijn moeder was 5 toen zij met haar ouders in 1935 verhuisde naar Zoutmanplein 7. Op haar 27e trouwde ze in 1957 met mijn vader. Zoals gebruikelijk trokken ze bij opa en oma in. Jaren later verhuisden opa en oma, zodat de woning voor mijn ouders en later hun 4 kinderen beschikbaar was. (Dit is volgens de huidige huisvestingsregels niet meer mogelijk.)

Mijn vader is ook nog een tijdje melkboer geweest. Dat gaf ook veel aanloop. We hadden in de schuur een soort winkeltje met onder meer kaas en ijs. Mijn vader overleed in 2010 en mijn moeder in haar geliefde huisje, zoals zij dat wilde, in 2017. Hiermee kwam een eind aan dit ‘familiebezit’.

Mijn moeder was geloof ik de langste huurder van de wijk. Toen zij hier 80 jaar woonde, heeft de krant en Mozaïek Wonen daar nog aandacht aan gegeven. Het is soms nog vreemd om iemand anders in het huis te zien.

Er is een goed sociaal contact, met de buren heb ik aan beide kanten een gezamenlijke tuin en terras aangelegd. Als ik iets in de keuken mis, kan ik dat zonder problemen bij de buren lenen.
Ook komen we in het buurthuis voor de gezelligheid bij elkaar. Mijn zoon heeft ook een fijne jeugd in de buurt gehad. Hij is inmiddels elders in Gouda terechtgekomen.

Zelf geniet ik heel erg om in deze wijk te wonen en hoop net als mijn ouders mijn hele verder leven te wonen in ‘mijn’ huisje.

Heeft u een vraag?